Sam (samalla) wrote in larp_nl,
Sam
samalla
larp_nl

Verslag van een evenement

Far Kingdoms 3
Wanneer zilver vervaagd


Plaats: Oosterhout - De Singel
Datum: 25 t/m 27 februari
Prijs: speler 57,50 / monster en crew 55,-. Prijzen inclusief slaapplaats binnen en eten.
Soort evenement: Klein evenement met oog voor detail en persoonlijke plots. Maximum aantal spelers + monsters + crew = 50. Bekend om de gezelligheid en warme sfeer.

Links:
Far Kingdoms
Groepsaccommodatie De Singel


Wat deed ik daar?
Ik had me ingeschreven als monster, maar een paar dagen voor het evenement werd me gevraagd om te komen spelleiden. Ik heb er ook een NPC-rol.

De eerste dag [vrijdag] was het al vroeg druk. Veel spelers waren al om 2 uur compleet ic terwijl we pas om 5 uur ic gingen. Mensen hadden er zin in ook al was het koud. Snel al mijn spullen geinstalleerd en meteen aan het werk. Een extra spelleider was echt nodig, want vanaf het ic signaal had ik het best druk. Avondeten was de beroemde kaassoep van Rembrand. Ik heb nog even gespeeld.

Zaterdag was iedereen vroeg wakker. Ik had maar 3 uurtjes slaap gehad, maar het was kennelijk genoeg. Ik besloot de hele dag te spelleiden, want ik had die avond een monsterrolletje waarbij ik mijn concentratie nodig had. De dag verliep soepeltjes tot aan het avondeten. Tijdens het avondeten waaide een legertent omver die nodig was voor een niet schrapbaar encounter die avond [waar mijn monsterrolletje aan te pas kwam]. We hadden er een blacklight en rookmachine in staan die gelukkig nog heel waren. Na wat snelle beslissingen en goede taakverdeling konden we het encounter toch laten plaatsvinden. We moesten een mijn hebben die met doeken was neergezet in die legertent, maar met wat handige en briljante ideeen kregen we een prachtmijn binnen in de gangen van de singel. Binnen is ook warmer, want de kou was niet meer te harden buiten. Ik moest als Dark Fearie in een kooitje zitten [ik ben claustrofobisch, vandaar de concentratie] en moest naar mijn idee net te lang wachten. Na mijn encounter zag ik dat het half 3 was. Spelers wilden slapen [met goed recht, na 2 uur is het tijd uit] en ik vertelde ze dat ze van mij mochten. Er kwam een kleine organisatiestrubbeling die snel opgelost was. De avond werd toch nog supergezellig met het complete organisatieteam straalbezopen in de bar. Behalve ik, ik was daar te moe voor.

Zondag was de eindbattle dag. Ik heb alleen wat wapens gekeurd en de battleref gedaan. Heel even gespeeld, maar ik vond het veelste koud. Opruimen ging rap [iedereen hielp mee] en rond 6 uur zat ik in een auto richting huis.

Heel kort: Far Kingdoms was vorig jaar mijn top-evenement en dat zal het dit jaar denk ik weer worden. Ik heb echt weer zin in LARP [ook al speel ik niet]. En het eten van Rembrand is geweldig!


Ik als [uitgeputte] darkfearie


Foto's vandaag nog online...

Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 5 comments