Sam (samalla) wrote in larp_nl,
Sam
samalla
larp_nl

Verslag van een evenement

Far Kingdoms 3
Wanneer zilver vervaagd


Plaats: Oosterhout - De Singel
Datum: 25 t/m 27 februari
Prijs: speler 57,50 / monster en crew 55,-. Prijzen inclusief slaapplaats binnen en eten.
Soort evenement: Klein evenement met oog voor detail en persoonlijke plots. Maximum aantal spelers + monsters + crew = 50. Bekend om de gezelligheid en warme sfeer.

Links:
Far Kingdoms
Groepsaccommodatie De Singel


Wat deed ik daar?
Ik had me ingeschreven als monster, maar een paar dagen voor het evenement werd me gevraagd om te komen spelleiden. Ik heb er ook een NPC-rol.

De eerste dag [vrijdag] was het al vroeg druk. Veel spelers waren al om 2 uur compleet ic terwijl we pas om 5 uur ic gingen. Mensen hadden er zin in ook al was het koud. Snel al mijn spullen geinstalleerd en meteen aan het werk. Een extra spelleider was echt nodig, want vanaf het ic signaal had ik het best druk. Avondeten was de beroemde kaassoep van Rembrand. Ik heb nog even gespeeld.

Zaterdag was iedereen vroeg wakker. Ik had maar 3 uurtjes slaap gehad, maar het was kennelijk genoeg. Ik besloot de hele dag te spelleiden, want ik had die avond een monsterrolletje waarbij ik mijn concentratie nodig had. De dag verliep soepeltjes tot aan het avondeten. Tijdens het avondeten waaide een legertent omver die nodig was voor een niet schrapbaar encounter die avond [waar mijn monsterrolletje aan te pas kwam]. We hadden er een blacklight en rookmachine in staan die gelukkig nog heel waren. Na wat snelle beslissingen en goede taakverdeling konden we het encounter toch laten plaatsvinden. We moesten een mijn hebben die met doeken was neergezet in die legertent, maar met wat handige en briljante ideeen kregen we een prachtmijn binnen in de gangen van de singel. Binnen is ook warmer, want de kou was niet meer te harden buiten. Ik moest als Dark Fearie in een kooitje zitten [ik ben claustrofobisch, vandaar de concentratie] en moest naar mijn idee net te lang wachten. Na mijn encounter zag ik dat het half 3 was. Spelers wilden slapen [met goed recht, na 2 uur is het tijd uit] en ik vertelde ze dat ze van mij mochten. Er kwam een kleine organisatiestrubbeling die snel opgelost was. De avond werd toch nog supergezellig met het complete organisatieteam straalbezopen in de bar. Behalve ik, ik was daar te moe voor.

Zondag was de eindbattle dag. Ik heb alleen wat wapens gekeurd en de battleref gedaan. Heel even gespeeld, maar ik vond het veelste koud. Opruimen ging rap [iedereen hielp mee] en rond 6 uur zat ik in een auto richting huis.

Heel kort: Far Kingdoms was vorig jaar mijn top-evenement en dat zal het dit jaar denk ik weer worden. Ik heb echt weer zin in LARP [ook al speel ik niet]. En het eten van Rembrand is geweldig!


Ik als [uitgeputte] darkfearie


Foto's vandaag nog online...

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
  • 5 comments
De avond werd toch nog supergezellig met het complete organisatieteam straalbezopen in de bar.

Ik mag niet hopen het gehele team? :p


Ik heb trouwens ook ervaring met dat lange wachten, 4 uur lang in een kast. Nuja, ik heb gelukkig geen claustrophobie en soms kon ik er wel heel eventjes uit, juist om te checken hoe de spelers er al aan kwamen... en ik had het lang niet zo erg als Marco die al die uren in slechts een onderbroek gekleed en helemaal met behangplaksel ingesmeerd vanaf het plafond moest hangen...
er is iemand zo dapper geweest om in een lendedoek op te komen... brrrrr... [dat was mike, mafkees... maar prachtig roleplaymoment]
en ja, het gehele team exclusief marcel [die ko in bed lag] en ik [1 notenwijntje met een glas water erachteraan]...

Er zijn rare dingen gebeurd die avond :S
Nuja, laten we hopen dat het eenmalig was, en het lijkt er op dat er gelukkig geen rampen zijn gebeurd...

En een lendedoek... een heel weekend lang? :o

Rolf liep nog wel eens als Horc rond in zijn wollen onderbroek, maar dan was het altijd wel goed weer of het was een kort encounter als npc...
alleen zijn opkomst.

Hij was in een boom veranderd 2 jaar terug en veranderde weer terug. meneer had connecties met Puck.